sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Tärkkelyspitoisuuden määrittäminen perunasta

Pesimme, kuivasimme ja punnitsimme noin 0.5 kg perunoita


Perunat raastoimme ja muovidekkaa ja lisäsimme noin. 2 litraa vettä.

Sekoitimme perunaraasteen niin että neste oli tasaista massaaa. Sen jälkee kaadoimme nesteen harson ja siivilän läpi sankoon.


Annoime suodosveden seistä noin tunnin sangossa jotta tärkkelys laskeutuisi sangon pohjaan. Tämän jälkee imimme veden poissa ja siirsimme tärkkelyksen dekantteriin. Lopuksi laitoimem dekan lämpökaappiin kuivumaan.


Laskukaava

tärkkelyksenpaino/perunoidenpaino*100

62.5/518.8*100 = 12.04703 %
Työohjeen löydät täältä


 
 
 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti